Västkustfilé - Vi lever med havet
Västkustfilé
 

Vi lever med havet

Vi är ett familjeägt företag från kusten med djupa rötter i den marina miljön. För oss är det självklart att jobba för ett hållbart fiske. Precis som du vill vi även i framtiden kunna njuta av fisk som mat. Vi vill alltid känna oss stolta över vår verksamhet. Därför vänder vi aldrig ryggen mot havet.


Vi är noga med att kontrollera råvarorna. Vår fisk kommer från stabila bestånd och är fångad inom kvoterna med hänsynsfulla metoder. En betydande del är närfiskat. Du får veta mer genom att se vår presentationsfilm

Med kunskap tar vi rätt beslut för miljön

Det är viktigt för oss att aktivt ta del av den senaste forskningen, återhämtningsplaner och den politiska utvecklingen. Det ger kunskap som gör att vi agerar rätt. Internationella Havsforskningsrådet (ICES) är en viktig källa för rekommendationer.


Vi strävar efter att öka användningen av av MSC-certifierade råvaror. Läs om certifiering

Initiativtagare till MSC-certifiering

Västkustfilé startade processen för en certifiering av Östersjötorsken. Forskningen visar att beståndet har återhämtat sig och är idag stabilt. Genom att jobba för en MSC-certifiering bidrar vi till att göra framtiden tryggare för både fisk och fiskare.
Läs mer på www.msc.org


I WWF:s  fiskguide kan du se att Östersjötorsken nu blivit grönmärkt (östra Östersjön). Till sommaren 2011 kommer MSC-certifieringen vara klar och svenska konsumenter kommer äntligen kunna köpa miljömärkt, svenskfiskad torsk!  Se WWF:s guide