Västkustfilé - Västkustfilé vinnare av Gröna Fisken
Västkustfilé
 
26 maj 2015

Västkustfilé vinnare av Gröna Fisken

Det är med glädje och stor stolthet vi kan berätta att Västkustfilé utsetts till vinnare av Världsnaturfondens utmärkelse Gröna Fisken 2014. Det är vårt långsiktiga hållbarhetsarbete som gjort det möjligt.

 

När Världsnaturfonden på måndagen korade 2014 års Gröna Fisken-vinnare var det ett stort ögonblick när vårt namn lästes upp. Västkustfilé representerades av marknadschef Ola Johansson och vVD Monica Hansson på plats vid Fiskbranschens Riksförbunds årsstämma i Göteborg där prisutdelningen ägde rum.

 

- Det känns riktigt roligt att få den här utmärkelsen, särskilt eftersom vårt miljö- och hållbarhetsarbete är en långsiktig satsning sedan flera år tillbaka, säger Ola.

 

En viktig bekräftelse

Gröna Fisken delas ut till den restaurang, leverantör eller butik som under ett år lyckats bäst med att öka andelen miljömärkt fisk. I konkreta siffror ökade vi vår andel MSC-märkt och ekologisk sjömat med 44 procent under 2014. Sammantaget innebär det att Västkustfilés andel sjömat från certifierat hållbart fiske nu uppgår till hela 75 procent.

 

- Det här är en bekräftelse på att vår långsiktiga miljöstrategi lyckats. Vi ska samtidigt passa på att tacka våra leverantörer och kunder som bidragit till att vi nått så här långt i vårt miljöarbete. Nu höjer vi ambitionen ytterligare ett snäpp och hoppas kunna nå ännu bättre resultat under kommande år, säger Ola.

 

Ps. Gröna Fisken 2014 tilldelas även restaurang East West Sushi i Örebro.

Läs Världsnaturfondens pressmeddelande här.